Ridderheimsrapporten 6

Ridderheimsrapporten Nr 6 tittar på trenderna som formar maten, människorna och samhället. Rapporten är speciell på många vis. Det har gått åtta år sedan senaste rapporten och den skrivs under den mest turbulenta omvärlden på mycket länge där många människors tillvaro präglas av osäkerhet och komplexitet.

Oro för krig, tillgång på el och risk för brist på samhällsviktiga varor och tjänster. De unga som växt upp under pandemi, klimathot och krig vill kanske inte i första hand ha mer spännande nyheter, vare sig på tallriken eller i mobilen. Värderingarna hos dem går i stället mot trygghet, traditioner och grupplojalitet. Under avklingande pandemi, den svåraste sedan tidigt 1900-tal, är det extra intressant att se hur vi påverkats när samhället nu öppnat upp igen. Efter restriktioner, oro och distansering, återgår vi till gamla mönster eller har nya skapats? 

Med denna delvis mörka inledning utlovar vi en ljusare läsning oavsett om ni är konsument, leverantör, konkurrent, journalist eller bara väldigt hungriga när ni botaniserar bland trenderna som visar på en framtid med omtanke kring jord, bord, familj och vänner.