LCHF Pizza

 

LCHF Fathead pizzadeg (recept längre ner på sidan) eller använd valfri Pizzabotten

Toppa sedan med:

  1. Pizzasås
  2. Riven Gouda
  3. 1 färsk mozzarella á 135 g
  4. Ridderheims soltorkade tomater i örtmarinad
  5. Halkidikioliver i örtmarinad
  6. Skivad Cabanossi ölkorv
  7. Argentina Pica Pica

 

Pizzadeg (Fathead pizzadeg):

180 g riven mozzarella (ca 3,5 dl)
28 g färskost (2 msk)
1 ägg
100 g finmalet mandelmjöl (gärna Risenta)
2 krm vitlökssalt
3 tsk torkad oregano


Instruktioner

Sätt ugnen på 220 gr.

  • Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.

  • Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.

  • Rör ihop med en gaffel.

  • Lägg över i matberedare med flatvisp (går att bearbeta för hand också, men då tar det längre tid)

  • Vispa ner ägget så det blir en slät smet.

  • Vispa ner mandelmjöl och krydor. Använd gärna en köksmaskin (gärna flatblandare), det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt gärna degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med.

  • Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. (Jag sprayar med smör eller olja på det andra bakpappret för säkerhets skull)

  • Kavla metodiskt ut till en rund tunn platta. (Tunt är godast!)

  • Vill man ha perfekta rundlar kan man använda en tallrik och skära runt. Rulla in kanterna lite.

  • Nagga med gaffel.

  • Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.

  • Lägg på toppingen och grädda i nedre delen av ugnen tills osten smält.