Pizza bianca med salsa

pizza-bianca-peruansk (1) ljus.jpg

1 pkt färdig pizzadeg

1 pkt färskost ca 200g

150g Sweety drop con Queso

2 st stora tomater

1/2 Gul lök

1 msk färsk hackad koriander

1/2 tsk röd chili

1/2 Lime

Salt, peppar & socker efter behov

1 pkt Färdig pizzadeg

ca 200 g Färskost

120 g Sweety drops con queso

2 st Stora tomater

1/2 st Gul lök

1 msk Färsk hackad koriander

1/2 tsk Röd chili

1/2 st Lime

Salt, peppar socker efter behov

Salsa: Finhacka lök, koriander och ­chili.

Tärna tomaten fint och blanda allt i en bunke.

Pressa över lime och smaka av med marinaden från den peruanska chiliosten. Salta, peppra och tillsätt eventuellt lite socker vid behov.

 

Dela upp degen i små bitar lagom för ­mini­pizzor ca 8 till 10 cm i diameter. Använd ett glas eller liknade som mall för pizzorna. Bred på ett lager färskost och pensla kanterna med lite olivolja. Grädda i varm ugn ca 250 grader till gyllenbruna kanter.

Ta ut och lägg på toppingen.