Chark

Vi har glädjen att jobba med många externa partners och leverantörer också. Möt några av dem här.

N E G R O N I  är en starkt lysande stjärna på den italienska charkuterihimlen. Sedan 1907, då Pietro Negroni tillverkade sin första salami, har man fokuserat på att alltid leverera kvalitet. Idag ingår man i en större grupp som ger tillgång till ett eget foder, grisuppfödning, slakt, forskning och förädling - allt i egen regi. Detta gör att man inte bara har kontroll och spårbarhet i alla led, de kan också vara med och påverka för att skapa den absolut bästa kedjan från ax till skinka. Negroni har egen produktion av flertalet D.O.P- och I.G.P-produkter. Som kund och konsument kan du känna dig trygg med att alltid få en hög och jämn kvalitet.

 

V A L E N T

Några mil norr om Barcelona i staden Girona ligger Valent, familjeföretaget som sedan 1924 specialiserat sig på förädling av framförallt serranoskinka och lufttorkad salami. Idag är man delägare i både uppfödning och slakt, vilket garanterar att man får en jämn, hög kvalitet på råvaran. Girona ligger vid foten av Pyrenéerna, med perfekta klimatförutsättningar för lufttorkning. Jamòn Serrano betyder "skinka från bergen" på grund av det speciella klimat som bergsluften bidrar med.

 

S A L C I S

Under andra världskriget bildades Salcis av slaktarna i Siena för att bevara en oberoende kötthantering. Salcis är en förkortning för Societá Anonima Lavorazione Carni Insaccati Siena. Från slakteriet i centrala Siena har man nu flyttat till utkanten av staden, i skuggan av Monteriggioniborgen. Då som nu hanteras lokala råvaror av högsta kvalitet från bland annat vildsvin och Cinta Senese. Såväl recepten som processerna har sitt ursprung i gamla traditioner. Sedan början av 1900-talet har inte mycket förändrats, bortsett från de toppmoderna lokalerna. Smakerna är traditionella toscanska med det "svarta saltet" - tryffel, örter och fänkål.

 

F E R J U

Ferju ligger i Pobladura de Pelayo Garcia. Det säger dig förmodligen inte så mycket, eftersom det är en liten by mitt ute i den nordvästra León-provinsen i Spanien. Det lilla familjeföretaget Ferju är en av de endast 12 producenter som får tillverka Cecina de León I.G.P. Här genomsyras allt av det rustika, kvalitetsmedvetna och småskaliga hantverket. Det är också vad Pablo, son i familjen och ansvarig för driften, lovar sina kunder. Smakerna är spännande och genuina som t.ex. deras rökta nötkött Cecina de león, lomo med pimenton de la vera och chorizo med nötkött. Ferju levererar produkter som andas hantverk och omtanke, som man blir glad av, helt enkelt.