Ugnsbakad lax med chunky tapenade

4 personer
Går bra att steka i panna

• Ca 500 gram lax.
• Sambal
• Olivolja
• Salt.

Värm ugnen till 185 grader smörj laxen med lite olivolja, pensla på sambal och salta. Baka laxen i ugnen till den är genombakad ca: 15 min. När laxen är färdig skedas den upp och servera med tapenade och kokt potatis.

 

Chunky tapenade

• 2 pkt Ridderheims kalamonoliver i örter
• Persilja
• 1 msk Kapris
• 3 filéer Sardeller, kan uteslutas
• 0,5 Citron
• 1 Vitlök
• Olivolja
• Peppar

Grovhacka oliverna och lägg i en bunke ink. marinaden. Finhacka persilja, kapris, vitlök och sardeller. Blanda allt med oliverna och riv över citronskal och pressa i citronsaft rör i olivolja till en simmig konsistens. Smaka av med peppar. Vinner på att stå och vila