Sallad på varmrökt lax, rostade tomat, spansk ost och svarta oliver

2 personer

• 300g varmrökt lax.
• 1 pkt Ridderheims Spanska salladstopping
• 1 påse (150g) Mixad sallad
• 140g Bacon
• Krutonger på surdeg
• 1dl Blekselleri
• ½ st Fänkål
• Gräslök.
• Olivolja
• Risvinäger
• Salt, peppar

Strimla och knaperstekt baconen. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av. Bryt dagsgammalt bröd i småbitar lagom till krutonger och stek dem gyllenbruna i olivolja, salta lätt. Skiva selleri och fänkål så tunt ni kan och skiva gräslöken. Dags att lägga ihop salladen. Börja med salladsmixen som ni lägger upp på ett fat. Strössla fänkålen och sellerin över salladen och fördela salladstoppingen ovanpå. Bryt bitar av lagen och placera ut på salladen. Lägg på bacon, krutonger och avsluta med gräslöken. Salta, peppra och några droppar olivolja, vinäger vid behov.