Köttgryta med jambalaya, soltorkade tomater och Queenoliver

• 500 g grytbitar
• 3 Ridderheims Jambalaya ölkorv
• 1 pkt Ridderheims Queenliver örtmarinad
• 2 gula lökar
• 2 stora morötter
• 2 palsternackor
• 3 vitlöksklyftor
• 4 dl rött vin
• 2 burkar krossade tomater
• 3–4 dl vatten
• 3 lagerblad
• olivolja
• salt och svartpeppar

Tärna morötter, lök, palsternacka och skiva två stycken jambalaya. Bryn köttet i en kastrull lägg i grönsakerna och pressa i vitlöken och låt dem bryna med köttet. Slå över vatten, tomat och vin lägg i lagerblad salta och peppra. Lägg på ett lock och låt puttra under lock i minimum2,5 timmar. Rör om då och då. När grytan är klar skiva oliver och resterande jambalayan rör ner i grytan smaka av med salt och peppar. Servera med saltgurka och ris.