Kikärtsbiffar oliv och feta med tomatpesto

• 800 g kikärter på burk
• 1 pkt Ridderheims Kalamonoliver med örter
• 1,5 ägg
• 1 dl panko ströbröd
• 1/2 gullök
• 1 tsk sambal oelek
• 100 g fetaost
• 1 st citron
• smör
• Salt / peppar

 

Pesto rosso

• 1 pkt Ridderheims soltorkade tomater i örtmarinad
• 1 Vitlöksklyftor
• 1 kruka Färsk basilika
• ½ dl parmesanost
• ½ dl Pinjenötter
• ½ Olivolja
• Salt / peppar

Häll av kikärtorna och mixa dem tillsammans med ägg, ströbröd, sambal och lök. Smula fetaosten, grovhacka oliverna och riv citronskal blanda ner i smeten, smaka av med salt och peppar. Forma till biffar panera i panko och stek på medelvärme till gyllenbruna. Bryn smör och servera till.

Hacka tomater, vitlök, pinjenötter och parmesanost fint alternativ mixa med mixerstav. Slå i marinaden och olivolja till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.